למביאסי מציע: עוף בפירות יבשים, זיתים במרינדה ועוד דברים לט"ו בשבט

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מציע: עוף בפירות יבשים, זיתים במרינדה ועוד דברים לט"ו בשבט
    18:44
    16.05.24
    איתי גדסי ויוסי צלניקר No Comments on תרגיל פוליטי מבריק וביטול ההילולה במירון | הקבינט מתכנס שוב

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    זיתים במרינדה

    מרכיבים
    • 1 כף שמן זית כתית
    • 2 צ'יליאדום מיובש,
    • 1 גבעול רוזמרין , חתוך לחתיכות'
    • 1/4 כפית זרעי שומר, מרוסקים
    • 1/4 כפית זרעי כוסברה, מרוסקים
    • 2 כוסות זיתים מעורבים, שטופים ויבשים

    הוראות הכנה:
    1. מחממים, צ'ילי, רוזמרין, זרעי שומר וכוסברה במחבת בינונית על אש בינונית עד שעולה הריח, כ -2 דקות. מנמיכים את האש, ומוסיפים את הזיתים. מערבבים עד שהכל מכוסה בתבלינים. חממו את הזיתים תוך ערבוב מדי פעם כ -10 דקות .

    טאג'ין עוף

    טאג'ין הוא תבשיל מרוקאי שנעשה עם פירות יבשים ומערך של תבלינים . מתכון סיר איטי קל זה משחזר את הצלחת האקזוטית עם עוף , משמש, צימוקים ושילוב התבלינים כולל כמון , קינמון ג'ינג'ר ופלפל.

    מרכיבים
    • 8 ירכי עוף ללא עור (כ 1-3 / 4 £ סך הכל) ללא עצמות, לחתוך לחתיכות 1 אינץ '
    • 2 בצלים גדולים , חצויים ופרוסים דק
    • 4 גזרים גדולים , קלופים ופרוסים דק
    • 1/2 כוס צימוקים
    • 1/2 כוס משמש מיובש , קצוץ גס
    • 2 כוסות מרק עוף
    • 2 כפות רסק עגבניות
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 2 כפות קמח
    • 2 כפיות מלח שום
    • 1 1/2 כפיות כמון טחון
    • 1 1/2 כפיות ג'ינג'ר טחון
    • 1 כפית קינמון טחון
    • 3/4 כפית פלפל שחור
    • 2 כוסות קוסקוס, מבושל
    • צנוברים קלויים לקישוט , אופציונאלי

    הוראות הכנה
    1.בסיר בישול איטי 6 – ליטר ,הניחו בשכבות עוף, בצל, גזר , צימוקים ומשמש.
    2. בקערה בינונית , הקציפו מרק עוף , רסק עגבניות , מיץ לימון , קמח , מלח שום , כמון , זנגביל , קינמון ופלפל שחור . וציצקו זאת מעל העוף וירקות .
    3. בשלו 5 שעות בחום גבוה או 8 שעות על אש נמוכה .
    4. הגישו עם קוסקוס מבושל . קשטו עם צנוברים קלויים , לבחירתכם

     

    פרוסות תפוחים קלויים עם דבש תמרים

    מרכיבים
    • 4 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
    • 1 כף מיץ לימון
    • 3 כפות סילאן
    • 1 כפית קינמון
    • 1/4 כפית הל
    • 1 כפית עמילן תירס
    • קורט מלח
    • 1 כף שמן זית

    הוראות הכנה
    1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
    2. הניחו נייר אפייה על תבנית ורססו בספרי בישול.
    3. ערבבו את התפוחים עם מיץ לימון, סילאן, קינמון, הל, קורנפלור ומלח בקערה עמוקה . הניחו על תבנית אפייה , זלםו מעלשל שמן זית.
    אופים 15 עד 20 דקות עד להזהבה והתפוחים רכים.

     

    אצבעוני שוקולד מריר עם פיסטוקים, חמוציות מיובשות ומלח ים

    מרכיבים
    200 גרם שוקולד מרייר 70% , נמס
    1/4 כוס פיסטוקים קצוצים
    1/4 כפית מלח ים
    תוספות אופציונליות: חמוציות מיובשות

    הוראות הכנה
    על מגש קטן הניחו נייר אפייה ורססו בספרי בישול. צקו את השוקולד המומס לתבנית והחליקו עם מרית לשכבה אחידה.
    פזרו פיסטוקים , מלח ים וכל תוספות אופציונליות אחרות .
    קררו במקרר כ -30 דקות או עד שמתקשה לחלוטין.
    קלפו את נייר האפייה ושיברו לחתיכות. תהנו!



    0 תגובות